Lundby Stuteri

Välkommen till Lundby Vision

och Connemarastuteri !

Vi bor i Lundby Gryt, Valdemarsvik kommun.

På gården finns 2 Connemaror..

Vår ambition var att avla fram trevliga rid- och familjehästar.

Välkommen att titta runt i vår hemsida ! Senast uppdaterad 28-8-2017

 

 

Hans och Annette Tingvall

Lundby Gryt

615 91 Valdemarsvik

0123-40113, 070-626 92 65 Hasse, 0768-823669 Annette

Hans.tingvall@telia.com

April-2016 Vår fina, härliga, trevliga Zoda är nu såld. En underbar liten häst, som vi fått vara med ända från fölningen. Zoda blir kvar hos oss några månader innan det är dags för nya äventyr.

 

Januari -2016 ..den månad O`Ban och Dalhwinnie åkt vidare på nya äventyr. Två killar som det verkligen ska bli kul att följa. De har båda kommit till samma hem och vi önskar inget annat än att få träffa dom igen längre fram. Två fina guldgossar !

November-15 Ibland händer inget och ibland händer mycket ! Efter det stora beslutet, att ta en paus i avelsarbetet, jobbar vi nu vidare med de hästar vi har.

Alla är trevliga och rastypiska individer. Roligt att se hur lika men ändå så olika de är. Alla har sin egen personlighet.

Dahlwinnie och Deanston är kastrerade, medan O´Ban föredrar att, för en tid till, fortsätta vara"Den Svarta Hingsten".

Rara Zoda och lilla fölet Laura finner sig i det mesta.

Och Paddy håller så klart ställningarna hos grabbarna !

Våra kära flickor Zally och Dillba har lämnat oss för nya äventyr ! All lycka till dom och deras nya ägare!

Juli -15.Sommar och sol ! Ara Lass har fått ett föl. Umba också, men tyvärr fick vi ta bort det. Umbra ska nu bli pensionär från aveln och har hittat en vän att njuta livets glada dagar med !

Zally har varit på 3-årstest och därefter är hon nu inriden och färdig för nya äventyr.

Darleen visade sig vara skendräktig...ja,ja ibland levererar inte naturen fullt ut.

 

April -15. Även Lundby O´Boy har hittat en ny ägare. En kille som tagit stor plats hos oss. Det är väldigt tomt efter honom. Glädjen är dock stor, då vi tror att han verkligen kommer att få det bästa i livet.

I Möss-Boden fyller det ständigt på med nya mössor och annat. Kom när du vill. Alltid öppet med självservice !

Mars -15. Seg och tung vinter övergår i ljusare tider för oss alla. Mammorna går med stora

magar och väntar på sina fölungar, 3 st ska det kunna bli ! Alla lapar vi solsken

och tankar energi.

Dahlia har hittar sig en duktig ryttare som kommer att gå vidare med hennes utbildning

och förhoppningsvis bli en duktig hopp-ponny ! Vår underbara Zunnie-mamma har

gått vidare till ny ägare.Vi hoppas att hon blir lika älskad som hon varit här !

 

 

Okt.-14. Nu rustar vi inför vintern. Fölen är chippade och lösdrifter upp-bäddade.

Annika Zander har fångat fölen och Cluras nya kalv på bild. Duktig fotograf! Järnspisen och stickorna går varma.

 

Sept.-14 Livet går vidare, om än lite långsammare. Idag har vi lämnat över vår Guld-gosse,

Lundby O´Pal till hans nya ägare. Ibland säger det bara "klick", och det var det som hände NU !

Juli -14 Connemara Riksutställning i Norrköping. Paddy och Hasse knep förstaplats i Valack-klassen med 41 p. Sen blev Paddy Valack Champion !! Glädjen är obeskrivlig !!

Juli -14 Äntligen är alla föl födda. Zunnie beslöt sig för att ge oss en liten Zoda till de 3 grabbarna Whiskey ! (O´Ban, Dahlwinnie och Deanston ) Även denna gång fick vi förmånen att bevittna hela tilldragelsen ! Naturens under slutar aldrig att facinera.

Juli -14 O´Boj har varit på utställning i Knivberga. Duktig kille som vuxit så det knakar sedan i våras. Trolig överhöjdare ! Zally fick åka till Ökna, och blev klass 1-sto !

Juni -14 Darleen har fått ett hingstföl. Deanston ska han heta. Vi kör visst Whiskey-tema i år ! Undrar som Zunnie bryter trenden och får fram en Zoda ?? O´Pal är hemma igen efter insittning och ska nu vila lite innan fortsatt utbildning. Lilla fina Daizy har flyttat till sin nya ägare och Zally o Dillba är på bete i Holmtebo. Umbra och O´Ban är hos Cosheen Finbarr för ombetäckning. Sist, men inte minst, har lilla kossan Clair fått ett nytt hem i Giltebo.

Maj -14 O´Pal har gjort sitt 3-årstest i Ökna. Kammade hem ett gångartsdiplom !! Massor med beröm från både domare och läktare till häst och visare !

Jan -14 , börjar året. Februari kommer näst... ja, det händer ju inte så rasande mycket just nu. Dagarna är korta och få ljusa timmarna är fyllda av lera, denna otroligt milda vinter. O´Pal har dock påbörjat sin träning inför inridning och 3-årstest. Tillsammans med Cailin gör han skogspromenader och annat kul. Ja, vi har ju förstås tagit hem ett par Irländska damer ! Det var en stor händelse ! Gortroe Cailin och Ara Lass bor numera i Lundby. Och så har kossan Clura fått en dotter, Clair !!

Jenny Hagenblad har varit på besök och tagit några fina bilder ! Kossan Clura (Belted Galloway) och Hagens Darleen poserade gärna !

VÅR -14 ...äntligen VÅR !! Det grönskar i hagar och marker ! Dahlia har fått sitt första föl, en hingst e. Gurteen Paddy, som ska heta Dalhwinnie. Umbra har också fått ett hingstföl e.Gurteen Paddy, som ska heta O´Ban. Bilder kommer, ja, jag vet...jag är en usel fotograf....O´Pal är på inridning och det går riktigt bra. Ara Lass har fått ett stoföl e. Black Shadow som ska heta Lady Bird. Nu väntar vi på Zunnie och Darleen !! De längtar och kastar trånande blickar mot fölstona ! Cailin har flyttat till sina nya ägare. Vanessa blir kvar hos Linda och Märta och livet i Lundby rullar på. Vi har varit på lite inspirationsresor till Irland. Hasse fick vara med på hingstpremieringen och jag fick se alla vackra ston ! Hasse lyckades få lite bilder !

Nu är sommaren och dess utställningar över ! Vi kan glädja oss åt allas fina resultat. Alla av utmärkt rastyp och kvalitet !

En underbar sommar övergår i en underbar höst. Kan det vara bättre ? Även Zunnie är nu konstaterad dräktig, så till våren kommer förhoppningsvis 4 nya stjärnor att se dagens ljus ! Sommarens sista utflykt gick till Falkenberg, Ungponnychampionaten. Kunde bara konstatera att vår ras håller sig väl framme i Sverigetoppen !!

Så har vi varit på utställning...igen..trots att vi egentligen var väldigt nöjda med sommarens resultat. Träning och övning ger färdighet ! O´Pal fick åka till Hölö och kammade hem 39 p! BIS blev Hagens Dárcy ! Roligt eftersom vi har och har haft flera avkommor efter honom.

O´nyx har flyttat till sitt nya hem ! Umbra, Dahlia och Darleen är bekräftat dräktiga. Nu återstår bara ultraljud för Zunnie-mamman. Calven Klein växer o blir en stor pojke !

Hasse har svetsat ihop fina stövelknektar! Finns även att köpa i Sofielunds Blomsterhandel i Valdemarsvik. Eller hör av dig, så förmedlar vi dem via vänner.

Bo på landet ?? Vi hyr ut lägenheten i magasinet veckovis !

Bilden jag inte kan få nog av... Dillba och Zally på sommarbete !!

Connemara, because you are worth it !!

O´Pal och Dártgnan Dec-12

Vinterhälsning från Paddy och Emilia -13.

Dahlia, Knivberga -12 .GULD !

O´Pal, Riks i Norrköping -12

Juni -12. Vanessa har anlänt till Lundby. Ömsesidig beundran !!

O´Pal och Dártagnan i Februarisolen -12

Umbra med Lundby O´Pal och Darleen med Lundby Dártagnan -11

Lundby O´Pal -11. e. Frederiksminde Hazy Chance

Januari -11

Darleen och Dártagnan

Äntligen utsläppta i den gröna hagen !!!!! -10

Ida och Ziri har pusskalas ! -10

Umbra med O´nyx, Zunnie med Ziri -10